dimarts, 24 d’abril del 2012

Aplicacions per Ipad

Zanimatyon Company es dedica a desenvolupar llibres i jocs per a nens en forma d'aplicacions per a Ipad i Iphone. Així, brinden als pares interessants eines per fomentar el bon desenvolupament mental dels seus fills aprofitant la seva primerenca edat: la parla, el pensament lògic, la memòria, la percepció visual, la capacitat per escoltar, la concentració, la creativitat, etc.

Aquí en teniu un exemple:

Tappie Colorit

És ideal per a nens d'1 a 3 anys d'edat, etapa en la qual van aprenent a caminar o almenys fan l'intent d'aixecar-se del sòl. També comencen a veure's les primeres respostes de motricitat amb els seus polzes i dits índexs. Tappie Colorit, doncs, vol ensenyar als nens a desenvolupar i afinar aquesta capacitat a través del moviment d'objectes de colors de diverses grandàries i formes.

El primer puzle del joc inicia amb un cercle vermell, un triangle blau i un quadrat groc que han de ser arrossegats fins als seus similars geomètrics en color gris. Els aplaudiments i sons acompanyen cada activitat superada correctament, senyals que de pas donen avís que s'ha habilitat un nou joc amb un nivell de dificultat superior. Una eina increïblement útil especialment si els pares del nen l'acompanyen com a guies.









Versió completa per a iPad   http://i.a-sirius.com/colorit/es

Versió gratuïta per a iPad   http://i.a-sirius.com/colorit-l/es

Versió completa per a iPhone  http://i.a-sirius.com/coloritm/es

Versió gratuïta per a iPhone  http://i.a-sirius.com/coloritm-l/es 

2 comentaris:

  1. He trobat molt interessant aquesta aplicació de la tablet perquè a través de diferents jocs treballen de manera indirecta molts dels continguts que treballarien amb una fitxa, per tant, penso que es podria utilitzar dins de l’àmbit educatiu. M’agradaria donar una mica la meva opinió sobre aquesta nova eina que actualment està substituint els ordinadors portatils dins les aules escolars. Des del meu punt de vista, aquesta eina és molt pràctica i manejable a diferència dels ordinadors perquè dóna la possibilitat d’emportar-t’ho a diferents espais, com per exemple, un bosc a fer una activitat, d’excursió, entre d’altres. A més hi ha una gran quantitat d’aplicacions per utilitzar (desconeixem l’ús de moltes d’elles) i no hem d’oblidar que permet un contacte més directe. Encara que trobo molt interessant la utilització d’aquesta eina dins de l’àmbit educatiu, també em sorgeixen una sèrie de preguntes... són tan naturals com alguns autors la defineixen? Els infants l’haurien d’utilitzar des d’aquestes edats tan primerenques? O són millors els portatils?. Si ho analitzem des d’aquesta perspectiva, els nens/es no aprenen a escriure amb els dits, sinó que ho fan a través del llapis. Amb això em vull referir, que encara que estiguin present aquestes eines no hem de deixar de banda el què realment significa i l’esforç que implica agafar un llapis per escriure una lletra i més endavant millorar la grafia. Per aquest motiu, considero que s’ha de fer un ús correcte de les eines que ens faciliten les noves tecnologies.

    ResponElimina
  2. És un bon recurs per què els infants a les primeres edats puguin desenvolupar la seva creativitat, la autonomia i la psicomotricitat fina, entre altres.
    L'únic inconvenient és que les escoles no disposen d'aquests materials pels infants, ni tablets ni iPad, per la mancança de pressupost d'aquestes.
    Així que els infants poden realitzar-ho a casa amb les famílies i que ells siguin els protagonistes dels seus aprenentatges i nous coneixements, fent-ho d'una manera divertida, lúdica i atractiva per ells.

    ResponElimina