dilluns, 4 de juny del 2012

JOCS EDUCATIUS

Hem triat aquest programa perquè creiem que contenen activitats relacionades amb les matemàtiques molt adequades pels diferents cursos d'Educació Infantil. A més, es veuen reflectides les tres àrees i hi ha un bon nivell d'interactivitat.

La unitat didàctica que proposem a partir de l'ús del programa està pensada per a P3 d'Educació Infantil. Aquesta consisteix en aprendre els números de l'1 al 4, tenint en compte el seu ordre de més petit a més gran.
Un cop treballats el números a classe a partir de diversos jocs amb materials, com són les targetes de la següent imatge, hauran de realitzar les activitats 1 i 2 de l'apartat dirigit a nens i nenes de 3 anys.



La segona i la tercera activitat es realitzaran, com ja hem esmentat, amb el programari multimèdia des de l'ordinador.

La segona activitat consisteix en escollir el número corresponent i relacionar-lo amb el del dibuix per tal de pintar les imatges. La trobem a la primera icona.

A la tercera activitat (segona icona del programa) s'ha d'aconseguir crear una figura formada per linies relacionant els números de l'1 al 4 per ordre.

Aquesta programació, per tant, està pensada per a que duri un mínim de dues sessions pel que fa a l'activitat d'aprenentatge dels números (targetes) i les sessions que calguin per pel que fa a les activitats amb l'ordinador, ja que es realitzaran en parelles a l'hora de racons.

Amb aquesta unitat didàctica està relacionada l'àrea de descoberta de l'entorn: raonament i representació, per la construcció de la noció de quantitat (pel que fa als números de l'1 al 4); i l'àrea de comunicació i llenguatge, pel que fa a observar, escoltar i experimentar per l'exploració d'instruments com és el ratolí.

Amb aquesta unitat didàctica es preten aconseguir les següents capacitats i objectius:
  • Iniciar-se en les habilitats matemàtiques bàsiques.
  • Progressar pel que fa a coordinació a l'hora de fer servir els recursos esmentats (l'ordinador i el programa multimèdia).
  • Actuar amb seguretat i eficàcia a l'hora de practicar nous coneixements.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada